Loop een ochtend met me mee!

Een typische dag op de Boerderijck staat bovenal in het teken van onze paarden. Vooral nu de paarden nog niet het gras op mogen ben ik veelal bezig met vullen van hooizakken, 4 maal daags het hooi bij de paarden brengen en vooral veel poep scheppen….ik probeer er een soort van routine in te hebben gedurende de dag, maar als ik eerlijk ben is routine nou niet perse een van mijn talenten.

Mijn wekker staat standaard om 07.10 uur, onze kinderen zijn dan meestal al wakker en samen aan het spelen 1 van hun kamers. Snel trek ik wat aan, vraag wat de kids voor ontbijt willen, “dat weet je toch wel mam, hetzelfde als altijd” kreeg ik vanmorgen te horen. Zodra het ontbijt gesmeerd, ingeschonken, gesneden is, trek ik gauw mijn jas aan. Max Verstappen, onze kater die een poes bleek te zijn is altijd de eerste die ik tref bij het hek. Sientje komt dan meestal vanaf de hooizolder op haar dooie gemakje aangelopen mauwend om haar eten.

Ook Rosa en Jumper hinniken mij toe, al lopend naar het hek waar Bas standaard altijd al staat. Bas hinnikt alleen in uiterst geval van nood, in zijn geval betekend dit, alleen als er een kuddegenoot uit de kudde wordt meegenomen. Voor zo’n groot paard hinnikt hij bijzonder zacht maar omdat ik het zo weinig hoor maakt het altijd indruk op me.

Na het voeren van de paarden zijn de kids vaak wel klaar met ontbijten….nouja ik moet niet overdrijven, ze zijn soms klaar, soms moet ik ze er nog 10 keer op wijzen om door te eten en heel soms willen ze nog wel een extra rijstewafel. Daarna het standaard haren kammen (gelukkig hebben we goede antiklit spray), tandenpoetsen, jassen en schoenen aan riedeltje.

Sinds we op de Boerderijck wonen moeten we, of nee we moeten niet maar gaan we met de auto naar school. Dit vind ik altijd een fijn moment, even rust in de auto en 10 minuten kletsen met onze kids, soms over zware onderwerpen, soms over automerken en soms met de muziek hard omdat elk liedje wat Loa kent haar “lievelingsliedje” is.

Rond 10 over half 9 ben ik dan weer thuis en zet ik een kop thee voor mezelf en meestal klap ik de laptop open om mailtjes te beantwoorden of om zaken rondom ons pas gestarte bedrijf te regelen of uit te zoeken en wacht ik ondertussen op mijn cliënt/collega, boer B noemt hij zichzelf het liefst, hij werkt een aantal dagen samen met mij op de Boerderijck…..maar daarover een andere keer meer.

Scroll naar top