Kindercoaching

Samen met de paarden werken aan een oplossing voor het kind, van het kind

Coachen met kinderen

Gedurende de dag komen kinderen met een heleboel prikkels en verwachtingen in aanraking, en soms maakt een kind dingen mee die moeilijk zijn om zelf te verwerken.

Met behulp van paarden leren kinderen weer te vertrouwen op hun gevoel, paarden reageren immers direct op gevoelens van een lid van de kudde. Zodra jij de kudde instapt ben je ook een onderdeel van het geheel. Een paard oordeelt niet en is altijd eerlijk, daarom merken we dat kinderen zich sneller openstellen als er een paard mee coacht! Op een veilige manier kunnen kinderen bij ons oefenen met emoties en binnen de kudde leer je om gewoon te zijn wie je bent, er bestaat hier geen goed of fout.

Paardencoaching kan helpen bij:

  • Onzekerheid op school of in contact met anderen
  • Verlies/rouwverwerking
  • Leren om je grenzen aan te geven
  • Uiten en begrijpen van emoties van zichzelf en/of de ander
  • Een scheiding in de familie

Hoe gaan we te werk:

Samen met u zoon of dochter bepalen we een doel om met de paarden naartoe te werken, we vinden het belangrijk dat dit gebeurd in de bewoording van het kind zelf. Dit kan uitgeschreven worden of wanneer in woorden denken nog erg moeilijk dan is tekenen ook een mooie manier om de doelstelling te bepalen. Hierbij denken we niet in problemen, maar richten we ons op een oplossing en positiviteit.

Uiteraard gaan we daarna aan de slag met het paard, met behulp van metaforen en oefeningen met het paard kunnen er bepaalde gevoelens/acties bij het kind loskomen. Naast werken met metaforen mag het kind ook projecteren, het paard of de paarden kunnen ineens voor van alles staan, een ander individu, een emotie of een deel van jezelf. Met coaching zal een coach je nooit pushen iets te zien of te vinden, alles is van jezelf en mag er zijn, ik zal nooit oplossingen aandragen maar kan wel helpen om objectief terug te geven wat ik gezien heb of ik pas de opdracht met het paard aan op de hulpvraag van een kind. Ook zonder te veel woorden gebeuren er dingen intern, juist hetgeen waar je met woorden niet bij kunt (of nog niet bij kunt) neem je mee en daarmee streven we naar een oplossing voor het kind, van het kind.

Uiteraard worden ouders ook betrokken in het proces van hun zoon of dochter maar hoe dit precies vorm krijgt zal per gezin verschillen, we vinden het belangrijk om te kijken waar de behoeftes van kind/ouder liggen.

Een sessie zal ongeveer een uur per keer zijn, hoeveel afspraken er nodig zijn zullen we in overleg besluiten. Een tussentijdse evaluatie is hierin fijn om te zien in hoeverre het doel in zicht is of wellicht zal het doel tussentijds nog aangepast worden.

Prijslijst 2022
Sessie van ± 1 uur
€ 59
3 Sessies
€ 165
5 Sessies
€ 265
Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW
Neem contact op voor een vrijblijvende intake

Locatie

Alle coachsessies vinden plaats op het terrein van onze boerderij in Benschop. Benschop is een plaats midden in het groene hart tussen de steden Oudewater, Schoonhoven en Utrecht (IJsselstein/Nieuwegein) gelegen. Daarnaast liggen ook Woerden en Gouda binnen een straal van 20 min reisafstand (per auto), en zijn de A2 en A12 binnen 10 minuten te bereiken. 

facebook
Eveline Verheul
recommends
januari 17, 2022

Mooie ervaring, lieve mensen!

facebook
Eefie Van de Stouwe
recommends
januari 6, 2022

Super leuke ervaring 😃 hele lieve mensen. Heel leuk en leerzaam zeker een aanrader !!

google
Jens Damman
januari 6, 2022

Eigenaren zijn ontzettend fijne mensen!

Ilse Kramer-Molenaar

Ilse Kramer-Molenaar

Ik antwoord meestal binnen 2 uur.

Ik ben na het weekend weer terug!

Ilse Kramer-Molenaar
Hey, wat leuk dat je er bent! 👋
Hoe kan ik je helpen?
WhatsApp