Ons terrein

Op de boerderij zijn er naast de hoofdwoning ook verschillende bijgebouwen te vinden waarin momenteel verschillende paardenstallen zijn.

Op het aangrenzende land  hebben wij de beschikking over ongeveer 1ha weiland welke apart is te verdelen in 3 verschillende delen. Deze kunnen afzonderlijk begraasd worden. Verder zijn er 2 aparte (verlichte) paddocks bekleed met all-weather tapijtvlokken. Ook beschikken wij over een gedraineerd stuk grond bekleed met zand. De verschillende delen worden afgescheiden door een idyllisch beekje dat via duikers in verbinding staat met de voorgelegen Benschopper Wetering.

Duurzame boerderij

Op het dak van de grote stallen zijn 30 zonnepanelen geplaatst. De energie die hiermee wordt opgewekt is genoeg om de 3 woningen en het bedrijf van stroom te voorzien. Hierdoor zijn wij, voor wat elektriciteit betreft, energieneutraal. In de toekomst willen wij ook de oude (gas) C.V. ketels vervangen voor elektrische C.V. ketels en zo onze ambitie om volledig energieneutraal te worden, waar te maken.

Paardenstallen

Wij hebben op ons terrein de beschikking over verschillende paardenstallen en een zadelkamer. Momenteel hebben wij van de 7 stallen 3 stallen in gebruik voor onze eigen paarden. De stallen kijken allen uit op de binnenplaats van onze boerderij en zijn compleet af te sluiten bij koud of slecht weer. 

Geschiedenis

Benedeneind Noordzijde 460-460a is een langhuisboerderij uit 1893 met een rieten zadeldak. Tegen de rechtergevel bevindt zich een aanbouw, mogelijk een verbouwd boenhok. De boerderij wordt niet meer als zodanig gebruikt en is dubbel bewoond. De zijgevels zijn gewijzigd.

De voorgevel is symmetrisch ingedeeld met vier tweeruitsvensters op de begane grond en een serliana met kepervormig bovenlicht op de zolderverdieping. De ene voordeur met bovenlicht bevindt zich in de linkerzijgevel, samen met vier tweeruitsvensters, de andere zit in de rechterzijgevel.

De voorgevel is opgemetseld met rode handvorm baksteen in kruisverband. De zijgevels zijn wit gepleisterd. De gevelopeningen zijn voorzien van strekken. De plint is grijs geschilderd. De voorgevel wordt afgesloten door een windveer met zaagwerk.

Scroll naar top