Wat is paardencoaching?

Paardencoaching is een ervaringsgerichte methode om helderheid te krijgen in jouw patronen, denkwijzen of valkuilen. Door het samenwerken met de paarden kan het voorkomen dat je duidelijkheid krijgt in jouw (onbewuste) thema’s en kun je met behulp van de paarden op zoek gaan naar oplossingen. Paarden zijn in staat om energieën te voelen en reageren hier direct op, waar wij soms met woorden (nog) niet bij kunnen. De echte coach is het paard en de rol van onze paardencoach is om objectief te kijken naar het proces en je hier dingen terug te geven.

Omdat paarden zeer invoelend zijn, hoeven naar onze mening niet altijd veel woorden gebruikt te worden in een paardencoach sessie. Hierdoor is deze methode ook zeer geschikt voor kinderen en mensen met een beperking die zich minder goed kunnen uiten maar wel degelijk zeer veel voelen. Door het ervaren met paarden kan er van alles gebeuren wat je kan helpen om zelf bij de oplossingen te komen. 

Om een goede coachvraag te kunnen formuleren en doelstellingen te bepalen wordt er eerst een intake ingepland. Hier wordt besproken welke aanpak bij jou als persoon past en wordt er met je besproken hoe het vervolgtraject er uit zou kunnen zien. Ook kan je kennismaken met onze coach en ontdekken met welk(e) paard(en) je een klik hebt. 

Een gemiddelde intake duurt 30 minuten.
Een gemiddelde sessie duurt 60 tot 90 minuten.

Individuele begeleiding vanuit PGB

U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om bij uw gemeente een PGB aan te vragen voor individuele begeleiding. Daarmee kunnen de kosten wellicht (gedeeltelijk) worden gedekt uit dit budget.

Prijslijst 2022

Enkele sessie

€ 89

Traject (3 sessies)

€ 250

Traject (5 sessies)

€ 399

Groepssessie: neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW

Neem contact op voor een vrijblijvende intake

Locatie

Alle coachsessies vinden plaats op het terrein van onze boerderij in Benschop. Benschop is een plaats midden in het groene hart tussen de steden Oudewater, Schoonhoven en Utrecht (IJsselstein/Nieuwegein) gelegen. Daarnaast liggen ook Woerden en Gouda binnen een straal van 20 min reisafstand (per auto), en zijn de A2 en A12 binnen 10 minuten te bereiken. 

Andere nabijgelegen plaatsen zijn Lopik, Polsbroek, Cabauw, Uitweg, Lopikerkapel, IJsselstein, Nieuwegein, Montfoort, Linschoten, Hekendorp, Driebruggen, Waarder en Vlist.

facebook
Eveline Verheul
recommends
17 januari 2022

Mooie ervaring, lieve mensen!

google
Eveline Verheul
17 januari 2022
facebook
Eefie Van de Stouwe
recommends
6 januari 2022

Super leuke ervaring 😃 hele lieve mensen. Heel leuk en leerzaam zeker een aanrader !!

google
Jens Damman
6 januari 2022

Eigenaren zijn ontzettend fijne mensen!

google
Kaj Kramer
26 augustus 2021
Scroll naar top