Ik (k)en mijn nieuwe ikken

Tijdens mijn opleiding op de Keulseweg hebben we ervaring opgedaan op het gebied van voice dialogue. Kortgezegd betekent dat naast dat we één persoon als geheel zijn, we meerdere subpersonen bij ons dragen. Er zijn er die ons tot hulp zijn, soms zijn ze juist weggestopt omdat er niet fijn op ons gereageerd werd en soms zijn ze bewust door onszelf op non-actief gesteld. Als je hiermee bewust aan de slag gaat kan het voorkomen dat je de keus maakt om deze ikken ook eens wat meer op de voorgrond te laten treden. 

Vandaag moest ik er ineens weer aan denken en waarschijnlijk komt dat omdat ik er tegenwoordig voor kies om mijn onzekere ik wat vaker te negeren en vooral naar mijn eigenwijze ik luister ik tegenwoordig graag. Ondernemer Ilse is mijn nieuwste ontdekking, nooit gedacht haar ooit te ontmoeten. Maar wat ben ik blij met haar en al zeg ik vind haar/mezelf best goed bezig als ondernemer. Soms komt mijn onzekere ik nog wel even om de hoek kijken maar dat brengt alles ook wel weer in balans, ze stelt mezelf de kritische vragen: zoals “kan ik dit aan” en “heb ik de competenties in huis”. Eigenlijk kom ik er dan altijd achter dat mijn onzekere ik zich niet zoveel zorgen moet maken en uiteindelijk ga ik het dus gewoon proberen, fijn juist om fouten te mogen maken van mezelf. 

Het ondernemer zijn is iets waarvan ik eigenlijk nooit had gedacht dat het bij me zou passen, want als ondernemer moet je je kwetsbaar opstellen, reclame maken, jezelf en je bedrijf promoten. Want je kunt nog zoveel kwaliteiten hebben, als je deze niet tentoonstelt dan weet niemand dat jij hulp kunt bieden. Het grappige is is dat ik er het best leuk blijk te vinden om aan mijn website te werken, te praten over mijn bedrijf en posts te schrijven en zo anderen een blik te geven van wie ik ben en wat ik kan! Vorige week heb ik zelfs een selfie stick gekocht, want ja ook die filmpjes (met mijzelf erop) gaan er komen 🙂

Ben je nou ook geïnteresseerd om kennis te maken met al jou ikken, dan ben je natuurlijk welkom om dit met behulp van de paarden te komen ontdekken. Ook het boek Ik (k)en mijn ikken is zeker een aanrader!

#voicedialogue#paardencoaching#ontwikkeling

Scroll naar top