Het ‘perfecte’ plaatje

De laatste tijd ben ik wat minder gevoelig voor alle ‘perfecte’ plaatjes die ik dagelijks tegenkom. Wellicht komt dit omdat ik meestal best blij en zeker ben over mijn eigen ‘plaatje’. En door de nodige levenservaring weet ik ook dat achter elk mooi plaatje een verhaal schuilgaat, want wat je juist niet ziet daar zit het verhaal/iemands ervaringen en belevingen. Ieder mens, wat je ’titel’ ook is, maakt dingen mee in het leven waarvan je uit balans kunt raken.

‘Uiteraard’ doe ik er zelf ook aan mee, dat perfecte plaatje. Als je een bedrijf runt wil je mensen laten zien waar je zoal mee bezig bent, wat je te bieden hebt en waarom mensen echt bij jou moeten zijn om ‘hun probleem’ op te komen lossen. Als beginnend coach word je ondertussen bedolven met (ongevraagd) advies…..meestal van mede coaches die in je tijdlijn voorbij komen. Zij hebben ‘het’ voor elkaar en zonder hun hulp kom je er niet.  De eerste maanden deed ik daarom mee met allerlei gratis online seminars en ja ik voelde dikwijls de verleiding om geld te betalen voor het advies van ‘de experts, de rotten in het vak’.

Nu een aantal maanden verder ben ik blij dat ik eigenwijs mijn eigen pad bewandel en op een manier die past bij mij….wellicht niet de snelste route maar wel op mijn manier. Ik ben ik en dat is wat ik te bieden heb als coach en als mens, ik probeer juist nog wat dichter bij mezelf te blijven ook al is er soms heus wel wat twijfel. Maar ook dat mag want ik ben ook gewoon mens met mijn valkuilen en kwaliteiten.

Terugkomend op dat perfecte plaatje…..ik scroll door mijn tijdlijn en natuurlijk laat ik hier vaak de mooiste kanten van mijn bedrijf zien. Voelt best goed maar is uiteraard niet de gehele waarheid. Een foto van Ilse die elke dag poep schept, Bas die de net aangeplante rozenbottel haag in 1 nacht plundert, de steeds groter wordende mesthoop waarvan mijn plan, wat ermee te doen, steeds wijzigde. Hmmm geeft me ideeën, wellicht best leuk om over zulke dingen ook te posten.

Maar dan zijn er soms ook nog ‘grotere’ zorgen. Eigenlijk heb ik vaak teveel ideeën en pak ik alles aan waar ik enthousiast van word. Vaak heb ik twijfels over de precieze richting van mijn bedrijf in de toekomst mede doordat ik dus overal enthousiast van kan worden. Dan neem ik teveel hooi op mijn vork waardoor ik mijn sociale leven een beetje verwaarloos. En dan nog maar niet te spreken over het doen van belastingaangifte, facturen en contact leggen en onderhouden met klanten….ik heb nog een hoop te leren.

Nou ja mijn conclusie (mijn advies voor vooral mijzelf) is: investeer in jezelf, accepteer wat hulp (bedankt mam!), voel of je je grenzen niet overschrijd maar wees dan vooral niet te trots om even op de rem te trappen. Maar bovenal, blijf twijfelen en dus een hoop proberen, pak nieuwe projecten aan, zo lang je er enthousiast van wordt en vooral blijft en het geeft je energie! Doen, ga ervoor!

Voelt onwijs simpel, hier geschreven vanaf mijn ligbedje aan het zwembad op vakantie.

Scroll naar top