Pony Power voor Kids

Wat is Pony Power voor Kids?

Pony Power voor Kids is een groepscursusprogramma van maximaal 6 kinderen waarbij de sociale vaardigheden en persoonlijke groei van kinderen in de leeftijd vanaf 6 jaar op spelende wijze worden ontwikkeld.

De cursus bestaat uit 5 lessen met elk een eigen thema. De thema’s hebben direct verband met hele praktische situaties, waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft. Doordat we de thema’s uitleggen aan de hand van de leefwijze van paarden (bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een heel speelse manier met en van de andere kinderen, paarden en pony’s leren. Ze zien overeenkomsten en verschillen en gaan hiermee aan de slag in oefeningen met de paarden.

De pony's

Er is bewust gekozen voor een cursus mét pony’s. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

Het samenzijn met de pony’s versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de pony wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. De pony spiegelt het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de pony oefenen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.

Er wordt tijdens de cursus niet paardgereden, alle oefeningen worden vanaf de grond verricht.

Wij zijn gecertificeerd via de Pony Power voor Kids organisatie. Vind hier alle gecertificeerde coaches in Utrecht.

Geplande cursussen

Geen evenementen gevonden!

SOCIALS

Wat een fijne en leerzame dag hebben we gehad vandaag met deze mooie club meiden! Zo bijzonder om te zien dat de koppeling tussen het dagelijks leven en wat we met de paarden doen steeds makkelijker te voelen is voor hen. Gelukkig hadden we vandaag ook nog even de tijd voor een heerlijke poetsbeurt achteraf.#ponypower #jumper #paardenkracht #vertrouwen #paardentaal #socialevaardigheden #ponypowervoorkids
Wat een ontzettend leuke en leerzame eerste dag hebben we achter de rug! Het begon nog een beetje onwennig maar al gauw zijn we vol enthousiasme gestart. Gelukkig hebben we bijna geen last van de regen gehad, alleen eigenlijk was 2 uur veel te kort 😀. Ook kwamen we er tijdens onze kennismaking achter dat deze groep meiden zich heel erg herkennen in elkaar en waar zij tegenaan lopen in het dagelijks leven, mooi om al zo snel zo open met elkaar te kunnen zijn.#ponypower #socialevaardigheden #kennismaken #paardentaal #leider #ponypowervoorkids #lovemyjob
Morgen starten we weer met een nieuwe groep ponypowervoorkids, of zullen we dit keer toch maar gaan voor geitenpowervoorkids? Geiten zijn ook kudde dieren en reageren ook ontzettend sterk op energie van 'de kudde' wellicht nog sterker/brutaler dan paarden...waar paarden soms nog beleefd zijn en je een tweede kans geven zullen geiten heel direct reageren. Nou wie weet in de toekomst toch een keer met onze leuke kudde geiten aan de slag 😀 #vangeitenleerjevloeken #ponypower #socialevaardigheden #grenzenaangeven #ontwikkeling
Kun jij een beetje Ponypower gebruiken? 17 september starten we weer met de tofste en leerzaamste cursus met onze pony's op de Boerderijck. Voor meer info neem een kijkje op onze website www.boerderijck.nl of neem gewoon contact met mij op en ik zal je er alles over vertellen.
#ponypowervoorkids #socialevaardigheden #injekrachtstaan #ervaringsgericht #lerenmetplezier #ponypower #sova
Met een dubbel gevoel hebben we gisteren ponypower met deze groep kids afgesloten. Vandaag hebben zij op hun zelf bedachte manier hun ouders laten zien waar we aan hebben gewerkt afgelopen periode. Trots op hoe zij het proces met elkaar zijn aangegaan en hoe we ze zagen groeien. Maar ik zal hun enthousiasme en steeds vrijere manier van 'zijn' stiekem missen op de Boerderijck. Tijd om na te denken of er wellicht plaats is voor een ponypower club. To be continued......
17 september zullen we starten met een nieuwe ponypowervoorkids cursus, aanmelden kan nog steeds!
#trotsopjezelf #socialevaardigheden #ponypower #lerenmetdieren

Overige informatie

De cursus is inclusief:

  • 5 lessen van 2 uur met elk een nieuw thema;
  • een uniek eigen Pony Power werkboek;
  • een diploma uitreiking;
  • een verslag voor de ouders;
  • de terugkommiddag, ca. 6 weken na het einde van de cursus;
  • begeleiding door 2 goed opgeleide ervaren coaches.

Prijslijst 2022

KINDERCOACHING
Sessie van ± 1 uur


€ 69

PAARDENCOACHING
Enkele sessie
Traject (3 sessies)
Traject (5 sessies)


€ 89
€ 250
€ 399

PONYPOWER VOOR KIDS
Cursus (5 lesdagen)


€ 275

Bovengenoemde bedragen zijn incl. BTW

Neem contact op voor een vrijblijvende intake

Locatie

Alle coachsessies vinden plaats op het terrein van onze boerderij in Benschop. Benschop is een plaats midden in het groene hart tussen de steden Oudewater, Schoonhoven en Utrecht (IJsselstein/Nieuwegein) gelegen. Daarnaast liggen ook Woerden en Gouda binnen een straal van 20 min reisafstand (per auto), en zijn de A2 en A12 binnen 10 minuten te bereiken. 

Andere nabijgelegen plaatsen zijn Lopik, Polsbroek, Cabauw, Uitweg, Lopikerkapel, IJsselstein, Nieuwegein, Montfoort, Linschoten, Hekendorp, Driebruggen, Waarder en Vlist.

Ilse als coach zou ik omschrijven als oprecht, betrokken, creatief en met een goed luisterend oor. Ze nam de rust en tijd voor mij en mijn verhaal.

Mooie ervaring, lieve mensen!

Super leuke ervaring 😃 hele lieve mensen. Heel leuk en leerzaam zeker een aanrader !!

Eigenaren zijn ontzettend fijne mensen!

Scroll naar top