Het begin van onze Paddock Paradise

Nu we ruim een jaar op onze boerderij wonen hebben we inmiddels alle jaargetijden meegemaakt. We kunnen wel met zekerheid zeggen dat de herst en winter afgelopen jaar erg nat waren, en dat ons terrein niet goed kan omgaan met deze nattigheid. Vooral in de winter was het op veel plekken veel te drassig (lees; we stonden tot bijna onze knieen in de modder). Niet alleen voor de paarden is dat niet wenselijk, maar ook voor onszelf absoluut niet fijn om door de centimeters dikke modderlaag te bewegen (met vastzittende laarzen, natte voeten en zere ruggen tot gevolg). 

Het liefst zien wij dat onze paarden 24/7 gedurende het hele jaar lekker buiten kunnen staan en altijd droge voeten kunnen hebben. De paarden hebben afgelopen jaar ook het gehele jaar buiten gestaan zonder dat wij extra voorzorgsmaatregelen hebben getoffen, maar we zien dat het weiland een hele zomer nodig heeft gehad om te herstellen. 

Het startpunt waar we zijn begonnen is te zien op de foto’s. Veel modder omdat het water niet altijd even goed afgevoerd kon worden, en veel plassen die lang in de paddock en op het weiland bleven staan. 

De natste plekken op onze boerderij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top