De omgeving

In de omgeving van onze boerderij zijn veel interessante locaties bezoeken. Hieronder een selectie van een aantal van de leukste plekjes!

Schoonhoven

Op 10km ligt de oude zilverstad Schoonhoven. Deze prachtige authentieke stad is op een idilische locatie gelegen aan de Lek. Dankzij een rijk en roemrucht verleden, strategische ligging aan de oevers van rivier de Lek en de unieke zilverindustrie is Schoonhoven al eeuwenlang populair. Slenter door de straatjes van de oude vestingstad, proef lokale lekkernijen, ga shoppen en ontmoet de locals. Of bekijk de monumenten, wandel door het stadspark of bezoek één van de vele evenementen. Natuurlijk mag Zilver niet ontbreken! Tientallen edelsmeden tonen de mooiste goud- en zilverkunst, laten je het ambacht van dichtbij beleven en maken op maat wat je maar wilt. Het Nederlands Zilvermuseum en het Schoonhovens Edelambachtshuys tonen imposante collecties zilver.

Oudewater

Op 5km ligt de oudste stad van het Groene Hart, Oudewater. De stad heeft ruim 300 historische panden, 97 gemeentelijke monumenten en 127 rijksmonumenten en heeft daarmee de hoogste monumenten-dichtheid van Nederland. Daarnaast is het ook prima vertoeven op een van de terrasjes op ‘de markt’. 

BenedeneindsepadOp loopafstand van onze boerderij is natuurgebied Willeskop te vinden, met daarbij de wandelroute van het benedeneindsepad. De route is 9km en loopt door het waterrijke natuurgebied. 

Landwinkel de Noordzijde: Op 1,5km is landwinkel de Noordzijde te vinden. De winkel is 7 dagen per week geopend om lokale producten zoals o.a. kaas, jam en chocolade te verkopen. 

Scroll naar top